SPECIFIER REVIEW
LBMV Architects

Natural Contrast – The Belsize Park Project

Located in leafy North London, the Belsize Park project from leading architecture firm LBMV Architects explores bold material use, with glass and statement wood panelling explored throughout the property. Combining the key company principles of superior quality, material innovation and distinctive design, Belsize Park achieves elevated contemporary elegance with intuitive storage and a focus on practical features that don’t compromise on style.

Belsize Park

Transforming the layout and interior of this 20th century home, the project involved the replacement of an existing rear and side extension, as well as the full reconfiguration of all three floors. The idea of stretching the space to its limits became the defining ideal for all areas of the property, from the open-plan kitchen and living spaces to the master bedroom upstairs. Richly textured wood partition walls are used to zone the separate rooms downstairs, providing long perspectives and creating a controlled focal point with a wealth of natural character. Carefully considered not to overwhelm the overall design, the use of wood is complemented by simple white walls and the introduction of glass, from the wide-frame sliding doors that bring the outside in, to the recessed skylight that floods the space with natural light. Combining utility and comfort, storage solutions are integrated into every aspect of the interior design; with built-in cabinetry and wardrobes throughout ensuring the stunning minimal aesthetic is easily maintained.

http://www.lbmvarchitects.com/

 

%d bloggers like this: