SPECIFIER REVIEW
LBMV Architects

Modern Materials

Carlisle Road from LBMV Architects

The Carlisle Road Project reveals a Victorian townhouse in North London updated for the homeowner’s modern lifestyle, with a combination of contemporary materials and intelligent design breathing new life into the interior. To maximise all available space, the layout of the entire property was redesigned with the addition of an open-plan kitchen extension that leads out to the garden and a loft conversion on the third floor. Considering the demands of the brief to use the space in the most efficient way possible, LBMV Architects applied a rational approach to the design, introducing partitions between each room to house built-in wardrobes and custom storage units.

LBMV Architects

In contrast to many of their previous projects, Carlisle Road replaces period features typical to the age of the property in favour of increased living space for the homeowners. The result reveals a vast living room and incredibly spacious kitchen that would usually only be found in a much larger property.

LBMV Architects

LBMV Architects

The impressive structure of the glass extension provides uninterrupted views to the garden with stylish glass sliding doors and a vaulted skylight to the side that makes the most of all natural light. Upstairs, the master bedroom takes inspiration from luxury hotels with an open-plan ensuite shower and plenty of hidden, integrated storage that helps to maintain the minimal aesthetic celebrated throughout the property. Establishing a bold design identity on every floor of the house, crisp white walls are paired with pale wood and accents of concrete to introduce contemporary, architectural features that redefine the expectation of this traditional London townhouse.

LBMV Architects

www.lbmvarchitects.com
info@lbmvarchitects.com
Tel: 0207 483 3880

Privacy Preference Center

%d bloggers like this: