Specifier Review
Dark Drama

Dark Drama

The Stockwell House Project by Havwoods

One of the recent additions to Havwoods’ projects portfolio is Stockwell House. Set within the beautiful Lansdowne Garden conservation area in the heart of Stockwell, this impressive and recently transformed Georgian terraced house exudes dark eye-catching character.

The design brief for the project was to create a classic and spacious interior scheme that reflects the language of the external surroundings, connecting it to the inside. All whilst reinstating original features to complement the style and heritage of the property.

The Stockwell House Project by Havwoods

The Fendi board in a herringbone composition from the Havwoods collection has been used throughout the lower and upper ground floors, delivering a stunning sense of detail and cohesion. Chosen for its high class and luxurious aesthetic, the herringbone board was also matched with the exquisite Venture Plank Fendi board across the bedrooms and landings to help exude a calmer quality to the home whilst differentiating the areas in the property.

The Stockwell House Project by Havwoods

The Stockwell House Project by Havwoods

Each room throughout the home embraces a deep monochrome colour palette that gives the interior instant wow-factor. The monochrome theme was carried throughout and into the lower ground floor, with accents of brass and ironmongery to help lift and lighten the space. A mirrored drinks cabinet at the head of the dining room acts as a focal point whilst the bedroom grounds the space and reflects the building’s true heritage.

The Stockwell House Project by Havwoods

The Stockwell House Project by Havwoods

The home is further characterised by vibrant pops of yellow and green with botanical touches that pull the overall scheme together. The end result is a property that has been rejuvenated and brought back to life with the help of Havwoods’ beautifully engineered wood flooring.

www.havwoods.com
info@havwoods.com
Tel: +44(0)1524 737000

Photographer credit: David Butler
Designer: Peter Lynn of_ing Architects
Builder: Extend